EgyébFrissHírek

35 éves a legendás Live Aid koncert – Sebastian Cooper e heti műsoraiban a Live Aid fellépői (K-Sz 12h)

„1985. július 13-án, 35 évvel ezelőtt rendezték meg a kultikus és első Live Aid szuperkoncertet elsősorban az etiópiai éhezők megsegítésére, amit élőben a műholdas közvetítéseknek hála közel másfél milliárd ember követett figyelemmel a képernyőn keresztül. Bob Geldof, a főszervező minden addiginál grandiózusabb zenei vállalkozásban gondolkodott, így, aki csak számított a könnyűzene világában, valóban ott állt a két színpad közül valamelyiken a londoni Wembley, és a philadelphiai John F. Kennedy stadionban.

A helyszínen nagyjából 165 ezer ember élvezhette a legnagyobb sztárok zenéjét, mikor is londoni idő szerint pontban délben a Status Quo a Rockin All Over the World című dalukkal megnyitotta a nem mindennapi eseményt, ahol a teljesség igénye nélkül fellépett Phil Collins, Tina Turner, a már említett Status Quo, David Bowie, Bryan Adams, Bob Dylan, Elvis Costello, a Black Sabbath, Sting, a REO Speedwagon, a Judas Priest, a U2, a Dire Straits, Santana, Elton John, Madonna, Eric Clapton, a Duran Duran, és persze a Queen is.
(forrás: https://ectopolis.hu/zene/35-eves-a-legendas-live-aid-koncert/)

Sebastian Cooper e heti műsoraiban – többek között – erre a grandiózus vállalkozásra emlékezik 🙂

A Selection of the Rock Band That Played at Live Aid

Live Aid was a benefit concert held on Saturday 13 July 1985, as well as an ongoing music-based fundraising initiative. The original event was organised by Bob Geldof and Midge Ure to raise funds for relief of the ongoing Ethiopian famine. Billed as the „global jukebox”, the event was held simultaneously at Wembley Stadium in London, UK, attended by about 72,000 people, and John F. Kennedy Stadium in Philadelphia, US, attended by exactly 89,484 people.

A Selection of Ultimate Classic Rock Songs

Vélemény, hozzászólás?